Älä ole tonttu – kuusi vinkkiä turvalliseen kotijouluun

Joulun aikaan kodeissa syttyvät kynttilät, jouluvalot ja uuni käy kuumana, kun piparit, kinkut ja laatikot paistuvat. Ilmassa leijuvat herkulliset tuoksut ja tunnelma on rauhaisa. Keittiöstä kuuluu rätinää ja nenään kantautuu palaneen käry… Hetkinen. Nyt taitaa jotakin olla pielessä.

Kukapa haluaisi joulun aikaan kotikatastrofin? Jouluna tulipaloriskit kuitenkin kasvavat, sillä kynttilöitä poltetaan paljon ja sähkölaitteitakin on käytössä tavallista enemmän. Älä toimi kuin tonttu, vaan lue kuusi vinkkiämme turvalliseen jouluun.

  1. Tarkista kodin paloturvallisuus. Onhan kodissa riittävästi palovaroittimia ja onhan ne sijoitettu oikein? Onko sammutuspeite saatavilla ja keittiössä liesipalovaroitin?
  2. Kun poltat tuikkuja, älä pidä kovin montaa vierekkäin. Jos käytät tuikkulyhtyä tai -kippoa, varmista, että se soveltuu tarkoitukseen eikä ylikuumene helposti. Älä jätä tuikkuja palamaan valvomatta ja muista sammuttaa ne kotoa pois lähtiessä tai mennessäsi nukkumaan.
  3. Jos kotonasi on hyvin vanhoja tai viallisia sähkölaitteita, olisikohan nyt aika vaihtaa ne uusiin? Jos havaitset laitteen toiminnassa jotakin outoa (esimerkiksi ääniä tai hajuja), lakkaa käyttämästä laitetta välittömästi.
  4. Kuusen pienet kynttiläiset on parempi pitää sähköisinä. Pidäthän aidot kynttilät kaukana kuusesta ja muista palonaroista asioista.
  5. Polta ulkokäyttöön tarkoitettuja valoja ja tulia vain ulkona. Sisätiloissa aseta kynttilät sellaiseen paikkaan, että lemmikit ja pienet lapset eivät ylety niihin.
  6. Tarkista kotivakuutuksesi sisältö ja hoida vakuutusasiat kuntoon jo tänään. POP Koti -vakuutukseen voit saada kattavan paloturvan vahinkojen varalle.

Näiden vinkkien myötä toivotamme sinulle ja perheellesi oikein tunnelmallista (ja turvallista) joulua!

Kirjoittaja

Karoliina L

Karoliina L
Työskentelee POP Vakuutuksessa sisällöntuottajana.

 
Suomen Vahinkovakuutus Oy

Suomen Vahinkovakuutus Oy
POP Vakuutus on uuden ajan vakuutusyhtiö, joka haluaa uudistaa kaavoihin kangistunutta vakuutusmaailmaa. POP Vakuutus tarjoaa henkilöasiakkaille selkeitä ja edullisia vahinkovakuutuksia verkossa. Valttejamme ovat ymmärrettävä viestintä, totuttua paremmat verkkopalvelut sekä mutkaton asiakaspalvelu. POP Vakuutukset tuottaa Suomen Vahinkovakuutus Oy. Lue lisää osoitteesta www.popvakuutus.fi