Asuntokauppa voi olla pienestä kiinni – kuten sähköistyksestä

Kun tarjolla on kaksi hyvää asuntoa, saattaa kaupan syntyminen olla pienestä kiinni. Nykypäivän ihminen on riippuvainen näkymättömästä, mutta erittäin tärkeästä tekijästä – sähköstä. Siksi sähköistyksen kunto ja laatutaso voivat ratkaista kaupan. Tässä kolme syytä miksi:

1. Ihmiset arvostavat mukavuutta

Sähköä tulee siis olla tarjolla siellä missä sitä käytetään: kuunnellaan musiikkia, katsotaan televisiota, käytetään kodin elektroniikkaa ja kodinkoneita, luetaan ja liikutaan pimeän aikaan. Eniten ostajat kiinnittävät huomiota keittiön ja kylpyhuoneen toiminnallisuuteen. Jo muutaman tunnin työllä ammattitaitoinen sähkömies lisää muutaman pistorasian ja uusii työtasojen valaistuksen moderniksi.

2. Ostaja ei halua lisäkuluja

Ostajan silmissä rikkinäiset valokytkimet ja pistorasiat tietävät lisärahanmenoa. Siksi niiden vaihtaminen ja lisääminen kannattaa jo ennen myyntiin ryhtymistä. Kilpailutilanteessa ajanmukainen ja tasokas sähköistys voi olla juuri se ratkaiseva myyntivaltti.

3. Työn tulee olla tehty ammattitaidolla

Sähkö on vaarallista osaamattomissa käsissä. Siksi sähköasennusten tekeminen on lain mukaan sallittua ainoastaan oikeudet omaavalle sähköurakoitsijalle. Hän osaa valita oikeat tarvikkeet ja tehdä asennukset siten, että voit olla varma lopputuloksen turvallisuudesta ja toimivuudesta. Häneltä saat myös myyntiä varten asianmukaiset dokumentit ja takuun työlle.
Kannattaa muistaa, että asunnon myyjä on vastuussa asunnon kunnosta ostajalle. Sama koskee asunnon kaikkia osia ja järjestelmiä, myös sähköasennuksia. Lähialueen sähköammattilainen löytyy helposti sähköistysalan yhteisestä palvelusta www.löydäsähkömies.fi , joka tarjoaa myös tietoa sähköistyksestä.
Kuva: Sähköinfo Oy

Kirjoittaja

Löydä Sähkömies

Löydä Sähkömies
www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 
STUL ry

STUL ry
STUL on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii - valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet - kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL välittää ammattitietoa jäsenyrityksille ja koko sähköalalle ja jakaa tietoa myös pienrakentajille, kiinteistö- ja rakentamisalalle ja alan koulutukseen hakeutuville nuorille.