Kellastuneet ja rikkinäiset sähkökytkimet eivät ole asunnon myyntivaltti

Uusi maalipinta seinään ja vanhojen kiinteästi asennettujen valokytkimien ja pistorasioiden vaihto uusiin, siinä pikakeinot asunnon arvon nostamiseksi.
Pintaremontin yhteydessä lisäsatsaus sähkökytkimien uusimiseen kannattaa, sillä kellastuneet, mustuneet tai jopa rikkinäiset kytkimet eivät ole myyntivaltti. Osa asuntoa katsastavista jopa kaihtaa niihin koskemista, hyvästä syystä! Rikkinäiset sähkölaitteet voivat olla turvallisuusriski.
Uudet ja asunnon tyyliin sopivat valokytkimet ja pistorasiat antavat viimeisen silauksen raikkaaksi remontoidulle asunnolle. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia tarvikkeita asunnon ilmeen viimeistelyyn. Osaavalla sähköasentajalla on tarjonnasta viimeisin tieto. Hän tuntee hyvin sähkötukkuliikkeiden ammattilaisvalikoimat, joista löytyvät niin uusimmat perustuotteet kuin laaja valikoima sisustuksellisesti kiinnostavia kytkimiä ja pistorasioita.
Sähkömies osaa myös sijoittaa kaapelireitit mahdollisimman näkymättömiin pinta-asennuksissakin. Siisti asennusjälki saadaan käyttämällä vaikkapa listapistorasioita, jolloin johdot saa helposti piilotettua jalkalistan taakse. Jos asut taloyhtiössä ja haluat vaihtaa tai asennuttaa uusia pistorasioita ja valokytkimiä, siihen tarvitaan taloyhtiön lupa, joka hoituu käytännössä usein ilmoituksella isännöitsijälle.
Matti meikäläinen saa sähköistyksen osalta tehdä itse vain muutamia toimenpiteitä. Näitä ovat muun muassa sulakkeiden vaihto sekä valaisimen lampun, sytyttimen ja sokeripalan vaihto. Myös yksivaiheisen liitäntä- tai jatkojohdon voi korjata pistotulpan vaihtamalla. Nämäkin ainoastaan siinä tapauksessa, että varmasti osaa tehdä ne oikein ja turvallisesti. Muissa töissä paikalle on kutsuttava osaamis- ja toimilupavaatimukset täyttävä sähköistysalan ammattilainen.
Summa summarum: Sähköistyksen mahdollisuuksista saa parhaiten tietoa kutsumalla sähkömies kertomaan ja ideoimaan sopivia ratkaisuja. Pintaremontin yhteydessä kiinteästi asennetut kellastuneet, mustuneet tai rikkoutuneet sähkötarvikkeet kannattaa vaihdattaa uusiin, ja lattioilla kiemurtelevat jatkojohdot kerätään pois. Tyylikkäästi toteutettu tuunaus vaikuttaa myönteisesti asunnon arvoon ja lyhentää myös myyntiaikaa.

Kirjoittaja

Löydä Sähkömies

Löydä Sähkömies
www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 
STUL ry

STUL ry
STUL on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii - valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet - kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL välittää ammattitietoa jäsenyrityksille ja koko sähköalalle ja jakaa tietoa myös pienrakentajille, kiinteistö- ja rakentamisalalle ja alan koulutukseen hakeutuville nuorille.