Kodinvaihtaja arvostaa toimivaa kylpyhuonetta

Kodinvaihtaja katsastaa näytöillä erityisesti kaksi tärkeää tilaa: keittiön ja kylpyhuoneen. Kylpyhuoneessa toimivuuteen ja turvallisuuteen kannattaa kiinnittää erityishuomiota, sillä ollaanhan tilassa, jossa käytetään samanaikaisesti vettä ja sähköä.

Asuntoa myyntiin laitettaessa kannattaa panostaa kylpyhuoneeseen: yleisilmeen kohotus pesemällä ja maalaamalla sekä sähköistyksen parantaminen. Toimivuutta voi lisätä pieninkin sähköistyksen parannuksilla: lisäpistorasioilla ja muun muassa vaihtamalla vanhan peilikaapin valaisimella varustettuun peiliin tai peilikaappiin, jossa turvalliset pistorasiat ovat jo valmiina.

Kylpyhuoneen sähköasennuksilla on erityisvaatimuksia, jotka sähköasennusoikeudet omaava sähkömies tuntee. Märkätiloissa sähkön käytön olosuhteet ovat tavallista asuinhuonetta vaativammat, ja rikkinäiset sähkötarvikkeet ja sähkölaitteiden huolimaton käyttö jopa hengenvaarallista. Kosteiden käsien koskettaessa jännitteellistä osaa voi kehosta tulla tappava sähköjohdin.

Hyödynnä sähkömiehen osaaminen jo muutostöitä suunniteltaessa, sillä hän osaa huomioida asennusvaatimukset. Jo muutaman tunnin työllä ammattitaitoinen sähkömies lisää pistorasiat ja vaihtaa uudet valaisimet tai peilikaapin, itse kun et saa tehdä kiinteistä sähköasennuksia.

Kaikissa sähkötöissä tärkeintä on asennusten sähkö- ja paloturvallisuus. Siksi sähköasennusten tekeminen on lain mukaan sallittua vain pätevyyden ja oikeudet omaaville ammattilaisille. Heiltä saat myös takuun tehdylle työlle. Oman alueen sähköasentaja löytyy helposti sähköalan yhteisestä palvelusta www.löydäsähkömies.fi.

Kannattaa muistaa, että asunnon myyjä on vastuussa asunnon kunnosta ostajalle. Sama koskee asunnon kaikkia osia ja järjestelmiä, myös sähköasennuksia.

Kuva: Sähköinfo Oy

Kirjoittaja

Löydä Sähkömies

Löydä Sähkömies
www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 
STUL ry

STUL ry
STUL on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii - valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet - kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL välittää ammattitietoa jäsenyrityksille ja koko sähköalalle ja jakaa tietoa myös pienrakentajille, kiinteistö- ja rakentamisalalle ja alan koulutukseen hakeutuville nuorille.