Kumpi ratissa?

Uutuuttaan kiiltävä menopeli kiilaa eteeni oikealta ilman vilkkua ja huomattavalla ylinopeudella. Joudun jarruttamaan äkisti, jotta kaahari mahtuu ottamaan paikkansa kahden metrin päässä etupuskuristani. Minkälainen idiootti ajaa noin? Myönnän, että itse ajattelen ensimmäiseksi nuorta, yltiöpäistä mieskuskia, joka ei piittaa omasta saatikka muiden turvallisuudesta. Ennen kuin kaikki nuoret miehet ehtivät närkästyä perin pohjin, tunnustan heti, että monesti kuskin nähdessäni huomaan luuloni vääräksi. Ratin takaa saattaakin löytyä keski-ikäinen nainen tai jopa piskuinen eläkeläismummo.

Mennäänpä hetkeksi äskeisen kaaharin ratin taakse. Luultavasti hänen mielestään minä ajan liian hiljaa ja tästä ärsyyntyneenä hän painaa äkäisesti kaasun pohjaan ja kiilaa edelleni. Ehkä minut nähdessään hän vielä tuhahtaa perään ”nainen ratissa” – varsinkin, jos kyseessä on todella uskomukseni mukainen mieskuski.

Kumman rooliin sinä asettuisit? Oletko yleensä se, joka puikkelehtii hitaampien autojen välissä ja kiroaa edellä ajavia hidastelijoita vai se, joka pudistelee päätään vaarallisesti kiihdyttäville hurjastelijoille? Oletko nainen vai mies? Minkälainen on tyypillinen mies- tai naiskuski? Jos on tottunut ajamaan paljon, autoa käsittelee yleensä varmemmin riippumatta siitä, onko mies vai nainen. Jos ajokilometrejä kertyy paljon, todennäköisyys vahingoille on toki suurempi.

Miesten ja naisten vahinkotilastoja vertailtaessa * miehet tuntuvat olevan alttiimpia tietyille vahingoille. Naisiin verrattuna miehille sattuu esimerkiksi enemmän palo-, varkaus-, eläin- ja törmäysvahinkoja. Näihin mielenkiintoisiin tilastoihin on vaikeaa löytää varmaa selitystä. Todennäköisesti eniten vaikuttavat miesten suuremmat vuosittaiset ajokilometrimäärät ja keskimääräisellä tasolla miesten suurempi alttius sääntöjen rikkomiseen. Tilastoihin saattavat vaikuttaa myös auton malli ja ikä: miesten käytössä on enemmän yli 20-vuotiaita autoja.

Jos haluat tietää onko sinussa enemmän mies- vai naiskuskin ominaisuuksia, käy tekemässä hauska testi osoitteessa kumpiratissa.fi  Testin tekemällä saat tietää oletko esimerkiksi teiden Mylvivä Markku vai kenties ihannekuski Tasapainoinen Toivo-Terttu. Osuvatko stereotypiat oikeaan? Kumpi on ratissa?

 

*Lähde: POP Vakuutus

Kirjoittaja


 
Suomen Vahinkovakuutus Oy

Suomen Vahinkovakuutus Oy
POP Vakuutus on uuden ajan vakuutusyhtiö, joka haluaa uudistaa kaavoihin kangistunutta vakuutusmaailmaa. POP Vakuutus tarjoaa henkilöasiakkaille selkeitä ja edullisia vahinkovakuutuksia verkossa. Valttejamme ovat ymmärrettävä viestintä, totuttua paremmat verkkopalvelut sekä mutkaton asiakaspalvelu. POP Vakuutukset tuottaa Suomen Vahinkovakuutus Oy. Lue lisää osoitteesta www.popvakuutus.fi