Miten sähkösopimustyypit eroavat toisistaan?

Itselle sopivan sähkösopimustyypin valinta tuntuu toisinaan monimutkaiselta ja haastavalta. Seuraavassa saat lyhyen kertauksen siihen, millainen sähkö sopii juuri sinulle.

Yleissähkö

Yleissähkö on ajankohdasta riippumatta hintaista. Sitä pidetään usein parhaana valintana heille, jotka eivät lämmitä sähköllä ja siten sähkönkulutus ei ole erityisen suurta, tyypillisesti esimerkiksi kerrostaloissa ja rivitaloissa. Myös sähkölämmittäjät voivat kuitenkin hyvillä mielin käyttää yleissähköä, jos kokonaiskulutus on suhteellisen vähäistä. Yleissähköä voidaan käyttää kodeissa, joiden pääsulake on enintään 100 A.

Aikasähkö

Aikasähköä suositellaan heille, joiden lämmitysmuoto on sähkö; tyypillisesti esimerkiksi omakotitaloissa. Aikasähkön ominaisuus on nimenomaan se, että se on halvempaa öisin. Sähkönkulutus kannattaa siis keskittää yöajalle, jolloin voit mainiosti pistää pyykkikoneen tai astianpesukoneen pyörimään edullisemmin. Myös aikasähköä voidaan käyttää kodeissa, joiden pääsulake on enintään 100 A.

Kausisähkö

Kausisähkö viittaa nimensä mukaisesti vuodenaikoihin. Kausisähköä suositellaan sähkölämmittäjille, joilla on käytössään myös muita lämmitysmenetelmiä kuten takka kylmien talvipäivien varalle. Kausisähkö on edullisinta kesäaikaan sekä talviöisin. Kausisähköä voidaan käyttää kodeissa, joiden pääsulake on eninään 63 A.
Yhteenvetona voidaan todeta, että pienillä muutoksilla voi säästää yllättävän paljon. Ajastamalla pesukoneen yöaikaan, laittamalla saunan aavistuksen myöhemmin tai lattialämmityksen ajankohtaa säätämällä voi saada vuositasolla jo satojen eurojen säästön aikaiseksi kuin itsestään. Oikean sähkötyypin valinnassa auttaa aina myös asiantunteva sähköyhtiösi. Loisteelta saat asiantuntevaa palvelua arkisin klo 8-20 maksuttomasta numerosta 0800-92000.

Kirjoittaja


 
Loiste Oy

Loiste Oy
Loisteella on noin 200 000 asiakasta ja se kuuluu suurimpien sähkönmyyjien joukkoon. 100 % suomalainen Loiste toimii energia-alan kaikilla sektoreilla ja pyrkii edistämään kilpailua niin sähkön myynnissä kuin tuotannossa. Loiste haluaa tarjota erinomaista asiakaspalvelua ja 8/10 asiakkaastamme onkin niin tyytyväisiä, että suosittelee meitä. Aktivoimme kotitalouksia ja yrityksiä edellyttämään energiayhtiöltään parempia tuotteita ja palveluja.