Sähköt kuntoon kotitalousvähennyksellä – Hyvä sähköistys edistää asuntokaupankin syntymistä

Sähkölaitteiden samanaikaisen käytön seurauksena palava sulake ja valojen välkkyminen ovat turhankin tuttuja tilanteita monissa kodeissa. Niiden korjaamiseen herätään usein vasta asunnon vaihdon yhteydessä.

Tyylikästä valoa saniteettitiloihin_kuva_Tuomas_SaulialaVikaantuneiden sähköistyksien korjauksiin, lisäpistorasioiden ja automaattisten toimintojen asennuttamiseen sekä kaikkiin muihinkin sähkötöihin kannattaa hyödyntää kotitalousvähennystä, jota saa 2 400 euroa henkilöä kohden. Puolisot voivat siis vähentää verotuksessa vuosittain jopa 4 800 euroa sähkö- ja muiden remontointitöiden kustannuksia.

Sähköistykseen panostaminen vaikuttaa osaltaan asunnon arvoon. Sähköturvallisuuden varmistaminen ja sähköistysratkaisujen tason kohentaminen lisäävät kodin toimivuutta ja asumisviihtyvyyttä, jota myös mahdolliset uudet asukkaat arvostavat.

Tänä päivänä sähköistykseltä kannattaa vaatia muutakin kuin turvallisuutta. Ajanmukainen tasokas sähköistys helpottaa ylläpitoa nostaen näin rakennusten ja huoneistojen arvoa.

Asunnon ostoa pohtivan kannattaa puolestaan selvittää etukäteen, missä kunnossa myynnissä olevan asunnon sähköistykset ovat. Asunnon lopullinen hinta nousee, jos kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen huomaa joutuvansa maksamaan viallisten sähköistysten korjaustyöt omasta pussista.

Kunnossa oleva ja edistyksellinen sähköistys parantaa myös energiatehokkuutta. Tätä kautta sähkölasku voi pysyä kurissa, vaikka kodin turvallisuutta ja toimivuutta parannetaan reippaasti.

Mikäli vähänkään epäilee sähköistyksen turvallisuutta, kannattaa kääntyä paikallisen sähköurakoitsijan Valaistu suihku kuin nouseva aurinko_kuva Alli Mäkinenpuoleen. Sähköistyksen kuntokartoitus paljastaa piilevätkin vaaranpaikat mm. mahdollisten tee-se-itse -asennusten jäljiltä. Kuntokartoituksen aikana asukas saa osaavalta sähkömieheltä opastusta ja tietoa hyvinvointia lisäävistä sähköistysratkaisuista.

Kuntokartoituksen myötä asunnon omistaja ja myös mahdollinen tuleva ostaja saavat virallisen, ammattilaisen allekirjoittaman pöytäkirjan kiinteiden sähköasennusten tilasta.

Oman alueen sähköasentaja löytyy helposti www.löydäsähkömies.fi –sivustolta. Tämä on sähköistysalan järjestöjen tuottama neutraali, sähkölaitevalmistaja –riippumaton hakupalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta.

Kirjoittaja

Löydä Sähkömies

Löydä Sähkömies
www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 
STUL ry

STUL ry
STUL on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii - valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet - kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL välittää ammattitietoa jäsenyrityksille ja koko sähköalalle ja jakaa tietoa myös pienrakentajille, kiinteistö- ja rakentamisalalle ja alan koulutukseen hakeutuville nuorille.