Sähkön kilpailutus

Helppohinnan sähkön kilpailutus kestää keskimäärin 6 minuuttia!
Käyttäjämme säästävät kilpailuttumalla keskimäärin 107€/vuosi!

tai arvioi liu'uttamalla

Arvioitu vuosikulutus (kWh)
8000 kWh

Selkoa sähkölaskuun – sähköenergian ostamiseen voit vaikuttaa monella tavalla!

Milloin viimeksi olet käynyt sähkölaskusi ajatuksen kanssa läpi? Miten suuri on vuosikulutuksesi? Tiedätkö, millä tavalla sähköenergiasi on tuotettu? Sähköön liittyvät erilaiset käsitteet voivat tuntua hankalilta. Kokosimme tähän kirjoitukseen vinkkejä, miten luet sähkölaskuasi ja kerromme samalla, miten suomalaisten sähkölasku keskimäärin muodostuu ja mitkä tekijät vaikuttavat sähkön hintaan. Tiesitkö, että vertailemalla sähköenergian toimittajia voit säästää sievoisen summan sähkölaskussasi joka kuukausi?

Vertaile sähkösopimuksia

Sähkön hinta ei käytännössä yksi hinta vaan sähkölaskulla laskutetaan paitsi sähköenergiasta (eli käyttämästäsi sähköstä) myös sähkön siirrosta sekä näiden päälle laskutettavista veroista (arvonlisäverosta ja sähköverosta). Sähkön myynnin osuus on näistä kuluista ainoa, johon voit vaikuttaa energiayhtiön valinnalla. Sähköenergian voi nimittäin ostaa miltä tahansa toimittajalta omasta asuinpaikasta riippumatta. Esimerkiksi Lumo Energia toimittaa edullista sähköenergiaa kaikkialle Suomeen (lukuun ottamatta Ahvenanmaata) ja kaupan päälle saat aina ystävällistä ja asiantuntevaa asiakaspalvelua sekä hyviä asiakasetuja. Sähköyhtiöitä vertaillessa voit tehdä valinnan hinnan lisäksi esimerkiksi yrityksen kotimaisuuden, tuotantotavan ekologisuuden tai palvelutason näkökulmasta. Sähkösopimuksen vertailu siis kannattaa aina!

Sähkön toimittajaa voi vaihtaa silloin, kun sinulla ei ole määräaikaista sähkösopimusta toisen energiayhtiön kanssa tai olet muuttamassa. Muutto on oiva aika päivittää sähkösopimus ajan tasalle, mutta sähkölaskua kannattaa silloin tällöin tutkiskella toki muuttojenkin välissä. Jos olet joskus vertaillut sähkön hintoja, olet vertaillut juuri sähköenergian hintaa, sillä tämä hinta on näkyvissä mainoksissa, energiayhtiöiden hinnastoissa sekä erilaisissa sähkön vertailupalveluissa.

Seuraa kulutusta ja alkuperää

Sähköenergian kulutusta mitataan kilowattitunteina (kWh). Energian hinnan yksikkö on senttiä per käytetty kilowattitunti (snt/kWh). Keskimäärin sähköä kuluu sähkölämmitteisessä omakotitalossa jopa 30 000 kilowattituntia vuodessa, kun kerrostalokolmion sähkönkulutus jää kaukolämpökohteissa vain runsaaseen 4000 kilowattituntiin vuodessa. Loiste Energia myy sähköä esimerkiksi vesivoimalla ja bioenergialla tuotettuna, ja sinulla on asiakkaana aina mahdollisuus päättää itse, mikä oman sähkösi alkuperä on. Valikoimaamme kuuluu esimerkiksi Loiste Puhdas – edullinen vihreä sähkötuote, joka on tuotettu vain uusiutuvilla energialähteillä eli vedellä, tuulella ja bioenergialla.

Sähköenergian lisäksi paikallinen verkkoyhtiö laskuttaa sähkön siirrosta kulutuksesi mukaisesti. Keskimäärin reilut 40 % sähkölaskun loppusummasta muodostuu sähkön siirrosta, siirron perusmaksusta sekä siirron päälle lisättävistä veroista. Verkkoyhtiöiden välillä on eroja esimerkiksi asiakasmäärissä ja maantieteellisissä olosuhteissa, ja kaikki nämä tekijät vaikuttavat siirron hintaan. Siirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan sen laskuttaa aina paikallinen toimija. Sekä sähkön siirrosta että sähkön myyntiosuudesta tilitetään automaattisesti valtiolle sähkö- ja arvonlisäverojen osuudet, jotka muodostavat kokonaislaskusta noin kolmanneksen.

Sähkölaskun loppusummaan voi vaikuttaa!

Helppoja tapoja pienentää sähkölaskua on paitsi kiinnittää huomiota sähkön hankintahintaan, myös omaan sähkönkäyttöön. Jokainen meistä voi vaikuttaa sähkönkulutukseen energiaa säästämällä. Sivuillamme voit myös tutustua myös sähkötarjouksiimme ja liittyä jo lähes 200 000 tuhannen tyytyväisen Lumo-asiakkaan joukkoon vain muutamalla klikkauksella. Juuri nyt sähkö on erityisen edullista ja siksi sähkön hinta kannattaa kiinnittää edulliselle tasolle myös tuleviksi kuukausiksi. Vertaileminen ei maksa sinulle mitään ja samalla voit tehdä arvovalinnan esimerkiksi vihreän sähkön puolesta.

Jätä kommentti