Toimiva keittiö kiehtoo kokkaavaa ostajaa

Keittiö Kokkolan asuntomessuilta_kuva Sisko VuorenmaaHyvä ensivaikutelma tulevasta kodista voi johtaa nopeaankin ostopäätökseen. Ruoanlaittoa rakastavalle kaikki alkaa keittiöstä, ja muutkin perheenjäsenet kokevat sen kodin keskuksena. Siksi keittiötä katsastavat yleensä useat silmäparit. Onkin hyvä miettiä, saisiko keittiön toimivuutta ja ilmettä kevyesti kohottavalla sähköistysremontilla asunnon paremmin myydyksi?

Myytävissä kohteissa heilutetaan usein maalisutia, mutta puhdistuneen seinän kiinteät sähkölaitteet jätetään uusimatta. Lopputulos: raikkaaksi maalatulla seinällä kököttää vuosia käytössä ollut, kellastunut valokatkaisija. Sama koskee pistorasioita, joita valtaosassa asuntoja – ja etenkin keittiöissä – on aivan liian vähän.

Keittiötilassa on tyypillisesti käytössä useita laitteita samanaikaisesti kahvinkeittimestä monitoimikoneeseen ja musiikkisoittimeen.

SI Exif

SI Exif

Jo muutaman tunnin työllä ammattitaitoinen sähkömies vaihtaa rikkinäiset valokatkaisijat, lisää muutaman pistorasian ja uusii työtasojen valaistuksen moderniksi. Esimerkiksi keittiön työtason pistorasioiden asentaminen yläkaappien alapintaan on nopea ja kätevä ratkaisu. Samaan tilaan voi asentaa kokkaajaa ilahduttavat valaisimet, joita ammattilaisvalikoimista löytyy runsaasti kohtuuhintaan.

Asumismukavuutta ja -helppoutta lisäävät sähköratkaisut parantavat usein myös asunnon energiatehokkuutta, jolla on oma arvonsa kodinvaihtajille.

Kaikissa sähkötöissä tärkeintä on asennusten sähkö- ja paloturvallisuus. Sähkö on vaarallista osaamattomissa käsissä. Siksi sähköasennuksia saa lain mukaan tehdä vain oikeudet omaava sähköurakoitsija. Tavallinen sähkönkäyttäjä ei saa tehdä kiinteitä sähköasennuksia, kuten kiinteiden valaisimien tai valaisimella ja/tai pistorasialla varustettujen peilikaappien asennuksia.

Oman alueen sähköasentaja löytyy helposti sähköistysalan yhteisestä palvelusta www.löydäsähkömies.fi

Kirjoittaja

Löydä Sähkömies

Löydä Sähkömies
www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 
STUL ry

STUL ry
STUL on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii - valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet - kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL välittää ammattitietoa jäsenyrityksille ja koko sähköalalle ja jakaa tietoa myös pienrakentajille, kiinteistö- ja rakentamisalalle ja alan koulutukseen hakeutuville nuorille.