Toimivassa vapaa-ajan asunnossa on hyvä sähköistys

Suomalaisen Työn Liiton tilaamassa Suomalainen mökkikulttuuri -tutkimuksessa selvitettiin ihmisten vaatimuksia ja odotuksia mökkien varustelutasoon liittyen. Kun kysyttiin, mitä ominaisuuksia on ihanteellisessa mökissä, ykkössijan sai sähkö. Tämä osoittaa, että ihmiset arvostavat nykypäivänä entistä enemmän mukavuutta, jota sähköistys monella tavalla tarjoaa.

Sähköistykseen panostaminen vaikuttaa näin ollen kesämökin ja asunnon arvoon. Sähköturvallisuuden varmistaminen ja sähköistysratkaisujen tason kohentaminen lisäävät toimivuutta ja asumisviihtyvyyttä, joita myös mahdolliset uudet asukkaat arvostavat.

Tänä päivänä sähköistykseltä kannattaa tosiaankin vaatia muutakin kuin turvallisuutta. Ajanmukainen tasokas sähköistys helpottaa rakennusten ja huoneistojen ylläpitoa ja nostaa tätä kautta niiden arvoa.

Asunnon tai kesämökin ostoa pohtivan kannattaa puolestaan selvittää etukäteen, missä kunnossa myynnissä olevan kohteen sähköistykset ovat. Asunnon lopullinen hinta nousee, jos kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen huomaa joutuvansa maksamaan viallisten sähköistysten korjaustyöt omasta pussista.

Kaikissa sähkötöissä tärkeintä on asennusten sähkö- ja paloturvallisuus. Sähkö on vaarallista osaamattomissa käsissä. Siksi sähköasennuksia saa lain mukaan tehdä vain oikeudet omaava sähköurakoitsija, jolta saa kaikki asianmukaiset dokumentit tehdyistä töistä, työlle takuun ja kuitin, jonka verottaja hyväksyy kotitalousvähennyksen myöntämistä varten.

Oman alueen sähköasentaja löytyy helposti sähköistysalan yhteisestä palvelusta www.löydäsähkömies.fi

Kirjoittaja

Löydä Sähkömies

Löydä Sähkömies
www.löydäsähkömies.fi on sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään ammattitaitoisen sähköasentajan omalta paikkakunnalta. Tavoitteena on parantaa sähköturvallisuutta, energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

 
STUL ry

STUL ry
STUL on sähköisen talotekniikan asiantuntija, edunvalvoja, vahva vaikuttaja ja johtava tiedon tuottaja. Liiton yli 3 000 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa sähkö- ja televerkot ja huolehtivat siitä, että kaikki toimii - valaistus, lämmitys, tietoliikenneyhteydet, antennit, hissit, turvajärjestelmät, koneet - kotona, työpaikalla, julkisissa tiloissa ja ulkona. STUL välittää ammattitietoa jäsenyrityksille ja koko sähköalalle ja jakaa tietoa myös pienrakentajille, kiinteistö- ja rakentamisalalle ja alan koulutukseen hakeutuville nuorille.